Suknelės ,,iš kirvio koto”. Kaip lengviausiai pasisiūti suknelę.

Turbūt žinote, ką reiškia išvirti sriubą iš kirvio koto. Kai rodos neturi iš ko, o še – ir valgoma, ir netgi skanu… Tai aš pasidalinsiu gairėmis, kaip iš turimų rūbų ir medžiagų, be įmantrių suknelių lekalų ir su minimaliais siuvimo įgūdžiais pasisiūti sau suknelę. Originalią, patogią ir gamtai draugiškesnę.

Tad traukite nebenešiojamas, bet patogias palaidinukes, marškinėlius, kurie yra per trumpi ar šiaip dėl kažkokios priežasties jūsų nebedėvimi. Taip pat suraskite turimų medžiagų, kurios taps sijonine jūsų suknelės dalimi. O gal net kokį neįmantraus liemens sijoną, kuris buvo per platus per juosmenį. Tas pats galioja ir jei nuspręsite suknelę pasisiūti savo dukrelei. Ar mamai 🙂

Ką daryti?

Kaip ir įprastai, detalaus pažingsninio recepto iš manęs nesulauksite, atleiskite 😀 Mano misija – įkvėpti eksperimentuoti, parodyti, ką galima pasigaminti, o nemokyti jūsų siūti 🙂  Taigi be ilgų įžangų – pagrindinės gairės.

>> Pirmiausiai apsirenkite ir pasimatuokite palaidinukę/marškinėlius ir nuspręskite, kur norite, kad būtų liemuo. O gal norite, kad suknelės praplatėjimas prasidėtų po biustu – drąsiai galima ir taip! Vienaip ar kitaip papildomai pailginkite pridėję dar apie 1,5 сm – šių  centimetrų prireiks susiuvimo linijai. Kirpkite.

Suknelės dalys
Suknelės dalys: palaidinukė ir nebaigtos suknelės dalis

>> Jeigu sijoninei suknelės daliai naudosite medžiagą, jos plotis liemens dalyje turi būti bent kokiais 10 cm platesnis nei palaidinės liemuo. Taip bus erdviau į suknelę įlįsti, susidarys klostės ( bet reiks joms ir padėti susidaryti :)), na ir šiaip, jei palaidinukė tampresnės medžiagos, jai tikrai prireiks papildomos erdvės.

Medžiagą derinkite pagal savo skonį. Svarbiausia, kad apatinės dalies medžiaga nebūtų žymiai sunkesnė už viršutinę.

>> Medžiagos ilgis priklauso nuo jūsų noro – kiek atmatuosite, tokio ilgio ir bus suknelė. Tik nepamirškite pridėti papildomus ~3 cm – susiuvimo linijai ir suknelės apačios palenkimui.

>> Susiūkite medžiagos šonus. Turite juostą, kuri taps sijonine dalimi.

>> Iš blogosios pusės susiūkite palaidinės liemenį su medžiagos juostos ,,liemeniu”. Žinoma, teks daryti paraukimus. Kaip juos daryti – daug patarimų rasite internete 🙂

Pavyzdžiui, ši intrukcija:  https://www.itsalwaysautumn.com/cute-shirt-cute-fabric-easiest-dress-ever.html. Čia atrasite dar gerą patarimą, kaip patobulinti dvejų dalių susiuvimo liniją.

>> Gražiai palenkite suknelės apačią. Ir štai – suknelė ,,iš nieko” jau pagaminta!

Rezultatai įkvėpimui.

Šias sukneles įkvėpimo pagauta pasisiuvau pirmąjį karantino savaitgalį…

  1. Suknelė sau:

Pirmąją suknelę sukonstravau iš nebedėvimos palaidinukės (nes iškirptė per didelė) ir p. V. nebaigtos siūti ir man atiduotos suknelės sijoninės dalies. Kažkodėl pasisiuvus šią suknelę pikantiška dekolte tapo nebe bėda 😀 O suknelė tapo mano mėgstamiausia ir dėvima net ankstyvą pavasarį, kaip koks sarafanas.

2. Suknelė Mamai:

Suknelės dalys
Suknelės dalys

Suknelę pasiuvau ir Mamai. Iš nuostabios lininės, bet nepatogiai trumpos palaidinukės ir malonios odai, lengvos, gėlėtos medžiagos.

Rezultatas:

Suknelė iš per trumpos palaidinukės ir medžiagos
Suknelė Mamai

3. Dar viena suknelė sau:

Suknelės dalys
Suknelės dalys: palaidinukė ir užvalkalai

Kartais esu labai sentimentali rūbams, kaip šiai žydrai palaidinukei. Gavau ją ankstyvoje paauglystėje, bet nežinau kodėl mažai tedėvėjau. Ji man tokia graži, kiek per trumpa, o etiketė ,,Made in India” iki šiol skamba egzotiškai. Metas pratęsti rūbo gyvenimą – pasičiupau palaidinukę ir du… lininius užvalkalus… Pastaruosius kažkada dėl medžiagos pirkau HUMANOJE.

Rezultatas:

Suknelė
Suknelė iš palaidinukės ir lininių užvalkalų

Tik pasiuvusi šią suknelę, supratau, kad apatinė lininė dalis buvo kiek per sunki lengvai viršutinei daliai. Na, bet nieko, ne didelė bėda, suknelė vis tiek patogi. Ir vasarą ateis jos žvaigždžių valanda.

***

Ačiū, kad paragavote mano sriubos iš kirvio koto : ) Suknelės netobulos, bet mielos ir patogios. Gal į miestą su jomis ir neisi, bet jos puikiai dėvėsis namuose, lakstant sodyboje ar po pievas. Na, galiausiai – daržą ravint… Arba, kaip mes mėgstame sakyti ,,bulvėms kasti” 😀

Tikiuosi, kad rezultatai įkvėps ir jus eksperimentuoti. Suteikti rūbams antrą gyvenimą.  Padės patikėti, kad pačios sau galite pasisiūti suknelę! Ir tapti tvariomis rūbų dizainerėmis in da house.

Kūrybiško eksperimentavimo linkėdama,

Jolanta, Akimirkų Gaudyklė

Rekomenduoju

0 Comments

No Comment.