Galvok už dėžės ribų! 6 originalios idėjos, ką pasigaminti iš dėžučių

Tu ir dėžė. Dėžėje buvo daiktas, o dabar tu jau nori išmesti šią dėžę į konteinerį. Sekundėlę palauk. O gal iš šios dėžės būtų galima kažką sukurti? Galvoji: ,,na kaaam? Tingiu terliotis…” Ei, bet juk tikras kūrybiškumo išbandymas ir lavinimas prasideda būtent tada, kai turi elementarų daiktą ir leidi savo vaizduotei sugalvoti (ir įvykdyti!) n to daikto panaudojimo būdų. Visai kaip J. P. Guilfordo kūrybiškumo teste ,,Plytos panaudojimas”, kurio metu testuojamiems asmenims reikia užrašyti kuo daugiau būdų, kaip panaudoti plytą. O juk tu nori būti kūrybinga (-as) ir draugiška (-as) gamtai, tiesa?

Plytos dar palauks savo žvaigždžių valandos, o dabar dalinuosi (bent jau) 6 originaliomis ir (svarbiausia!) įgyvendintomis idėjomis, kaip panaudoti įvairios rūšies dežutes, kurių dauguma gali rasti virtuvėje . Ką gi, skubam įsikvėpti ir kurti 😉

1. Kartoninis pieno pakelis —>>> forma vazonėliui

vazoneliai

Kažkada sumąsčiau, kad norėčiau pati pasigaminti betoninių vazonėlių savo sukulentams. Bet šių vazonėlių tikrai nebūtų be išsaugotų pieno/kefyro/pasukų kartoninių pakelių. Štai jums nemokama forma!

2. Dėžė nuo lėlės —>>> lova lėlei

 

Kai tarp žaislų pamačiau besivoliojančią naujos lėlės dėžę nusprendžiau, kad ji žūtbūt turi virsti lėlės lovos pagrindu. Kaip gera, kai vaikui gali padovanoti savo rankų darbo žaislą, o ne eilinę žaislų skyriaus masinės gamybos prekę <3

Patalynei pasiūti panaudota užuolaida. O į patalynės komplektą įeina paklodė, kimštas čiužinukas, kimšta pagalvėlė, dygsniuota antklodė. Viskas, ko reikia išmokti pasikloti tikrą lovą 🙂

3. Kartoninis pieno pakelis —>>> lesyklėlė

 

Praktiškas ir simpatiškas projektas, kurį galima pasidaryti ir su vaikais.

Pieno pakelyje išpjaukite kiaurymes. Svarbu palikti virš dugno neatpjautą kokių 2-3 cm kraštelį (kad neišbyrėtų lesalas). Dažykite pieno pakelio lesyklėlę akriliniais dažais pagal savo vaizduotę. Aš prigaminau namuko pavidalo lesyklėlių. Patariu kabinti kuo stabiliau, tokioje vietoje, kad angelė būtų šalia šakos ir paukštukui būtų patogu pasičiupti saulėgrąžą, o lesyklėlė stipriai nejudėtų.

Vakar pakabinau lesyklėles – buvo ramu, o šiandien zylutės jau kelia puotą 🙂

4. Dėžutė nuo kiaušinių —>>> atvirukų/vizitinių kortelių stovas

Kiaušinių dėžutė - atvirukų ir vizitinių kortelių stovas

Prekiaudama Kaziuko mugėje dalį savo atvirukų su vizitinėmis kortelėms sugalvojau įdėti į auksiniais dažais padažytas kiaušinių dėžutes. Ir originalu, ir praktiška!

5. Dėžutė nuo kiaušinių —>>> dažų laikymo dėžutė

Dežutė nuo kiaušinių

Kai nusipirkau rimtą stovą atvirukams, dėžutes pradėjau naudoti visiems savo dažams susidėti. Tinka, kaip nulieta!

6. Dėžutė nuo kepimo rankovės/popieriaus —>>> lipnių juostelių saugykla

Telpa visa kolekcija washi popierinių juostelių

Turiu mėgstamą popierinių washi tape juostelių kolekciją, bet ji niekaip nesusiburia į vieną kompaniją, o mėtosi įvairiose vietose. Akriliniais dažais nudažyta dėžutė nuo kepimo rankovės ar kepimo popieriaus – pats tas jas visas susidėti!

***

O ar verta priminti, kad įvairios dėžės, dėžutės tinka daiktų laikymui ar eksponavimui? Štai, tarkim, mes prieš kalėdines muges susimedžiojome dėžių iš parduotuvės ir jos puikiai pasitarnavo rankdarbių išstatymui. O tarpmuginiu laikotarpiu palėpėje jose sandėliuoju daiktus.

Akimirkų Gaudyklė Sapiegų parko kalėdinėje mugėje 2017

Šiam kartui tiek idėjų. Tikiuosi, jos įkvėps kūrybingai pažvelgti į naudingą daiktą prieš jį išmetant 😉

Su šilčiausiais linkėjimais,

Akimirkų Gaudyklės Jolanta

 

 

Rekomenduoju

0 Comments

No Comment.