4 projektas: prijuostės Jai ir Jam

Jau pusmetis, kaip mano gyvenime atsirado siuvimo mašina. Iki šiol vis bandau su ja susidraugauti, užsispyrusiai beveik nežiūrėdama jokių siuvimo tutorial`ų… Ir pasidariau visai paprastą išvadą – norint su ja susidraugauti, reikia pradėti nuo paprasčiausių siuvinių. Krepšiai – check, pagalvėlės – check, atėjo metas pasisiūti prijuostę.

Prijuostės lekalui puikiausiai pasitarnauja sena prijuostė:

prijuoste

Medžiaga – viena iš tų, sužvejotų dėvėtų drabužių parduotuvėje. IKEA, 2006 dizaino užuolaida.

prijuoste-3

Taigi… Persipiešiami  ant medžiagos prijuostės kontūrai, iškerpama, išlyginamos apvadų juostelės, kurios prisiūvamos ant prijuostės kraštų, kad medžiagą nebrigztų. Pritvirtinamos užrišimo juostelės viršuje ir prie pažastų linkio apačios.

Viskas, moteriška prijuostė pasiūta!

Moteriška prijuostė

O prasitarusi, kad pasiuvau prijuostę, netrukus gavau užsakymą pagaminti prijuostę pusbroliui. Taigi teko perdaryti lekalą vyriškam prijuostės variantui – paplatinti prijuostės viršų, nuleisti žemiau pažastų linijos apačią, praplatinti pačią prijuostę ir prailginti.

Pasiūvimui naudojau naują medvilninį audinį, atrastą Humanoje.

Rezultatas gavosi štai toks:

vyriška prijuostė

Taigi, jeigu turite siuvimo mašiną, bet dėl kažkokių priežasčių nebedraugaujate ar kol kas nedraugaujate su ja, prijuostės siuvimas gali išgelbėti situaciją. Tiesą sakant, gal net gi be siuvamosios šis projektas visai įmanomas, su sąlyga, kad esate labai kruopštūs 🙂

Hmm, kai pagalvoji… Prijuostė gali tapti praktiška rankų darbo dovana Jai ar Jam!

Su gražiausiais linkėjimais,

J.

 

 

Rekomenduoju

1 Comments

Pasisiūti prijuostę nėra labai sunku, tik užima laiko.Juk ar siuvi prijuostę vyrui ar moeriai, ji bus panašau modelio.